Ohjelma Sunnuntai

13.10.2024

Päiväkohtainen ohjelma

Rajatiedon Yhteistyö ry järjestää seuraavat Hengen ja Tiedon messut 12.-13.10.2024 Etelä-Haagassa sijaitsevalla Helsingin Suomalaisella Yhteiskoululla. Rakentava, elämänmyönteinen henkisyys ja aatteellisuus ovat messuilla ensi sijalla. Messut ovat keskinäistä kunnioitusta, luottamusta ja ihmisenä kasvua edistävä koko perheen tapahtuma. 

Su 13.10.2024

Klikkaa esityksen otsikkoa nähdäksesi kuvauksen.

Juhlasali

2. kerros (Permanto) , 3. kerros (Parvi)

10:30 - 10:50

Rajatiedon yhteistyö ry:n puheenjohtaja Ari-Pekka Hyrkäs jakaa vuoden 2024 Rajatiedon stipendit

10:50 - 11:20

Soitan kristallimaljoilla, gongilla ja laululla hoitavia, rentouttavia ja kauniita sävelmiä, joiden myötä voit matkata sisäisiin maailmoihisi. Äänet rauhoittavat mielen ja tuovat sinut meditatiiviseen tilaan, jossa luonnollinen yhteytesi itseesi voi tulla koettavaksi.

Antti Aalto

11:20 - 11:50

Äänitaiteilija ja parantavan äänen kanava Meri Nikula saapuu pohjoisesta luomaan voimallisen portaalin äänellään. Puhdistava ja vahvistava, monikerroksellinen laulu värähtelee alkulähteestä syvälle maan kohtuun. Jokaisen kuulijan oma kanava kirkastuu, synnyttäen samalla elävän maayhteyden.

Meri Nikula

12:00 - 12:50

Kati Hoffström on turkulainen life coach, henkinen valmentaja, näkijä ja kirjailija esikoisteoksella ”Projekti Planeetta Maa”. Luennolla avataan Projekti Planeetta Maa -prosessia, jossa maaplaneetta ja ihmiskunta tällä hetkellä ovat.

Kati Hoffström

13:00 - 13:50

Seppo Tanhua on kaikkien tuntema ammattiastrologi ja hän pitää luennon Esoteerisestä Astrologiasta. Se antaa karmalle totutusta poikkeavan merkityksen, sillä karma kuvaa niitä valmiuksia, jotka olisi otettava käyttöön tässä elämässä.

Seppo Tanhua

14:00 - 14:50

Millä keinoin voimme aktivoida valon väylän, tuon hienoisen meridiaanin, joka yhdistää kokemamme todellisuuden fyysisen sydämen kautta ikuisuuden tietoon, valoon ja rakkauteen?

Mervi Enqvist

15:00 - 15:50

Todellinen Minä on pysyvä ja muuttumaton. Olet aina ollut se ilman ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Siitä voi sanoa kolme asiaa: olemassaolo, tiedostan että olen ja luonnollinen hyvätahtoisuus. Olemassaolon havaitsemista sanotaan joogassa uudelleen syntymiseksi. Ingvar on Lilleorun ja Shiva Temppelin perustaja. Esitys tulkataan

Ingvar Villido Ishwarandana

16:00 - 17:00

Tervetuloa eheytymään ja voimaan hyvin arkkienkeleiden kanssa! Saamme näiltä ihanilta ja voimallisilta valon auttajilta parantavaa hoitoa. Se koodaa uudelleen dna:tasi ja auttaa sinua muistamaan, kuka oikeasti olet. Voit myös pyytää hoitoa siihen, mihin sitä toivot. Keskitymme rakkauteen, toivoon ja sisäiseen rauhaan. Annamme näin vain tapahtua, mitä on tapahtuakseen upeiden valon auttajien siunatessa meitä. Sinä olet rauha, sinä olet rakkaus ja sinä olet täydellinen terveys.

Sanni Nevalainen

Maasali 1M

1. kerros

11:00-11.50

Suurimmat henkisen
evoluution askeleet tulevat
usein syvimpien
transformaatiokokemusten
kautta. Voidaan sanoa, että
ihmisen on tunnettava
syvyytensä tunteakseen
korkeutensa. Matka itseen
onkin pisin ja vaativin matkamme, mutta samalla myös palkitsevin. 

Erkki Lehtiranta

12:00 - 12.50

Terveet rajat mahdollistavat turvallisen, arvostavan itsen sekä toiset huomioivan vuorovaikutuksen. Ne suojaavat ihmisen minuutta, voimavaroja, kehoa ja fyysistä ympäristöä. Rajat ovat rakkautta sekä itseä että muita kohtaan.

Suvi Bowellan

13:00-13:50

Kun eheytymisen matka päättyy, on edessä jälleen identiteetin vaihdos. Mitä tapahtuu, kun henkinen etsintä päättyy ja on aika laskeutua takaisin ihmisyyteen? Tervetuloa avautumaan tasapainoiselle ihmisyydelle sekä aktivoimaan sisäinen luomisvoimasi.

Minna Ylikärppä

14:00-14.50

Muutoksen ajassa
tarvitsemme uudenlaista
ajattelutapaa
yhteiskunnalliseen
vaikuttamiseen

Janne Laakso

15:00-15:50

Sinä olet kaikkivaltias oman todellisuutesi luoja. Sinä olet ihmiskunnan suurin salaisuus eli kaipaamasi ilo ja rakkaus, jonka olet itseltäsi hetkeksi piilottanut. Näytän sinulle miten kaikki pelottavat, ahdistavat, syyllistävät ja häpeälliset tunteet ovat kohdattavissa ja purettavissa. Näytän sinulle tien omaan elävään ytimeesi, rakkauteen, joka haluaa kukoistaa myös sinun kauttasi.

Klaus Rahikainen

16:00-17:00

Tulossa

Gosia

Pikkusali 2C

2. kerros

10:30-12:00

Tiibetin 7 Mestarin meditaatio 1.5 h

Marketta Rantti

12:10 - 13:00

Ovimaksu 20€/hlö

Intuitiivinen musiikkiesitys sellolla soittaen. Matka omaan sisimpääsi musiikin maadoittamana. Sellon musiikillinen kavalkadi mahdollistaa monimuotoisen äänimaisemallisen retken omiin mielikuvituksellisiin syvyyksiin juuri siinä hetkessä niihin syvyystasoihin, johon on tarkoitus sukeltaa.

Mikko Leppikangas

13:10 - 14:00

Ovimaksu 10€/hlö

Maan kohdusta alkulähteen valoon

Äänitaiteilija ja parantavan äänen kanava Meri Nikula vie sinut äänellään matkalle oman sielusi syvyyksiin. Elävä yhteys maahan on valtava voiman ja syvän sisäisen turvan lähde joka juurruttaa moniulotteisen kokemuksen tähän hetkeen. Merin vapaana virtaava lauluääni on todella monivivahteinen ja vaikuttava. Kerroksellinen, kanavoitu laulu kuljettaa läpi aikalinjojen ja ulottuvuuksien, avaten parantavan portaalin.

Merin lävitse virtaava energia on hyvin puhdasta ja parantavaa. Tässä erittäin kirkkaassa ja samalla vahvasti maadoitetussa kanavassa yhteys omaan sisimpääsi, niin fyysiseen kuin henkiseenkin olemukseesi, puhdistuu ja aktivoituu. Voit saada uusia oivalluksia itsestäsi ja elämästäsi ja uutta vahvuutta toteuttaa sielusi suunnitelmaa. Merin äänimatkat käynnistävät usein transformatiivisen prosessin jonka vaikutus jatkuu pitkään.

Meri Nikula

14:10- 15:00

Ovimaksu 10€/hlö

Hoitava kristalliäänimatka palauttaa sinulle kosmisten olemustesi ja rakkauden alkuperäsi muistamista. Äänten ja energian luoma maailma rentouttaa sinua, ja auttaa sinua rakastamaan itseäsi ja elämääsi aluperäisestä rakkauden näkökulmastasi käsin. Soittiminani käytän mm. Sound Galaxies kristallimaljoja, kristallipyramidia ja hoitavaa lauluani.

Antti Aalto

15:10-17:00

Ovimaksu 20€/hlö

Kaikkien mahdollisuuksien kenttä avautuu

Meri Nikulan pitempi äänimatka jatkaa alkulähteen ja maan kohdun välille luodun energiaportaalin transformatiivisessa vaikutuksessa. Voit hypätä suoraan mukaan tähän entistä voimakkaampaan kokemukseen tai syventävänä jatkona ensimmäisellä äänimatkalla aloittamallesi prosessille.

Merin kerroksellinen, kanavoitu laulu kuljettaa läpi aikalinjojen ja ulottuvuuksien. Elävä yhteys maahan on valtava voiman ja syvän sisäisen turvan lähde joka juurruttaa moniulotteisen kokemuksen tähän hetkeen. Virittäydymme ottamaan vastaan aivan uutta energiaa jossa meille toistaiseksi tiedostamattomat oivallukset ja keksinnöt voisivat tulla kokemuskenttäämme.

On aika luoda uutta. On aika vastaanottaa ennenkokematonta. Puhdas, luova energia ohjaa meitä luonnollisesti ja pakottamatta kohden sitä mikä on kaikkien korkeammaksi parhaaksi. On aika avata oma kanavasi. On aika avata yhteys Kaikkien Mahdollisuuksien Kenttään.

Meri Nikula

Taivassali 4T

4. kerros

11:00-13:30

Yhteys henkimaailman kanssa viestinvälityksenä. Lopuksi  meedio hakeutuu henkilön luokse ja pyytää valitsemaan riimun pussista.


Hannu Piekkola on valmistunut meedioksi Suomen Spiritualistisen Seuran koulutuksessa
2006. Hän on julkaissut kaksi
omakustanneista kirjaa Kalevala – Matkaopas tähtiin 2009 ja Yrttien
ylivoimaa 2013. 

Hannu Piekkola

13:30-15:00

Terhi on tunnettu meedio ja
selvänäkijä, hän on toiminut työssään jo yli 10 vuotta.
Terhi on toiminut luennoitsijana, kouluttajana ja on ollut mukana kirjoittamassa kirjaa ”Keitä me olemme?” Terhi tuo viestejä valomaailmasta rakkaimmiltasi ja lemmikeiltäsi.

Terhi Jansson

15:30-17:00

Meedio asettautuu
kanavaksi henkimaailmalle
välittääkseen viestejä,
rakkautta ja
parannusenergiaa.

Irene Nadén

Luokka 3K

3. kerros

11:00 - 11:50

Ihmiskunnalle on avautunut mahdollisuus siirtyä Valoihmisenä elämiseen. Moni vanha sielu on tullut kokemaan syvää Valoihmisen henkisyyttä ihmiselämään. Käsittelen luennolla käytännöllisesti sitä, millaista on elää Valoihmisenä.

Jaakko Muhonen

12:00 - 12:50

Marjut Hjelt käsittelee eri maanosien kulttuurien jäniksiin ja kaniineihin liittyviä myyttejä ja uskomuksia ja sitä, miten ne heijastavat kertojiensa ihmiskäsitystä. Myyttien jänikset ja kaniinit eivät suinkaan ole suloisia pitkäkorvia, vaan mahtavia luojajumalia, jumalattarien apureita, heikompien puolustajia, noitien apureita ja jopa hillittömiä juomareita. Tervetuloa mukaan jänisten ja kaniinien myyttiseen maailmaan!

Marjut Hjelt

13:00 - 13:50

Kristuksen opetukset ovat nykyään enimmäkseen laiminlyöty ja opettajia etsitään muualta. Kristus puhuu Ikuisen Yhden (Minä Olen) äänellä, joka on meidän todellinen itsemme. Advaita tarkoittaa ’ei kaksi’, joten se on oppi ykseydestä. Sri Ramana Maharshi on tuonut itsetutkimus harjoituksen, jolla tuntea itsemme. Näin Advaita Vedantan ydinlause ”Tat twam asi” – ”Se sinä olet” tulee meille todelliseksi.

Jussi Penttinen

14:00 - 14:50

Jasminin tarina siitä, miten hänen yhteytensä enkeleihin avautui ja millaista on ollut elää yhteydessä valon auttajiin. Jasmin jakaa tietoa valon auttajista (enkelit ym.) ja heidän kanssaan toimimisesta. Aluksi luento ja loppuun lyhyt meditaatio.

Jasmin Järvilaine / Luontosi Voima

15:00 - 15:50

Sisäinen olemuksesi haluaa, että sinä onnistut kaikessa mitä ikinä teetkin sekä että elät parhaan mahdollisen elämän, jossa koet suurta rakkautta ja kiitollisuutta! Ainoastaan negatiivisuuteen samaistuneet osasi uskovat, että et saisi kaikkea mitä haluat elämässäsi. Tunnista nämä osat varjoksi, opi tunnistamaan todellinen itsesi ja elä unelmiesi elämää! Tunnetko sydämessäsi tämän olevan totta? Saavuta taloudellinen vauraus, hyvä terveys, sekä rakastavat ihmissuhteet sielusi johdatuksella. Tule työpajaan oppimaan miten erottaa sielusi kutsu, ympäristön luomasta negatiivisesta ajattelusta!

Joonas Hirvelä

16:00 - 16:50

Muinaisen viisauden, myyttien, mystiikan, magian ja alkemian yhteyksiä moderniin tieteeseen ja psykologiaan. Uusia oivalluksia tietoisuuden luonteesta ja tajunnan kehittämisestä kohti ääretöntä.

Kimmo Kivi

Pluto 36

3. kerros (nuorisotiimin suunnittelemaa ohjelmaa)

11:00 - 11:50

Voimauttavaa ja parantavaa musiikkia sielusta sieluun. Anna vahvan läsnäolon,
herättelevien sanoitusten ja
sielukkaan laulun kuljettaa
sinut läpi syvien vesien
alkulähteelle, jossa voit
saada yhteyden todelliseen
olemukseesi – puhtaaseen
rakkauteen.

Alma Solina

12:00 - 12:50

Astrologia on ikivanha kieli, jonka avulla voimme tutkia energioiden, syklien ja tietoisuuden ilmentymää. Tässä työpajassa opit kuinka hyödynnät planeettojen liikkeitä oman unelma-elämän manifestoimiseen ja tietoisuuden laajentamiseen. Olit sitten vasta-alkaja tai kokeneempi astrologian ystävä, saat tästä luennosta varmasti uusia näkökulmia käteen.

Veera Tiiva

13:00 - 14:50

Ovimaksu tarkentuu myöhemmin

Tiesitkö, että pystyt tekemään intuitiivisia tulkintoja lähes mistä tahansa työvälineestä tai esineestä. Kupariketun ja hänen äitinsä Platinan workshopissa pääset syventämään henkisiä tietojasi ja kykyjäsi ohjatusti sekä käytännön harjoituksilla.

Kuparikettu

15:00 - 15:30

Susanna Salon suosittu teos Ukon Pakka -Kalevalainen tarot on noussut maineeseen myös maailmalla, sillä teos
julkaistiin kansainvälisesti elokuussa 2024. Esityksessä Susanna esittelee teostaan ja vastaa yleisön kysymyksiin. Miten teos on otettu vastaan maailmalla? Minkälaista kiinnostusta se on herättänyt julkaisunsa jälkeen? Tule
kuulemaan lisää tästä merkittävästä kulttuuriteosta ja suomalaisen mytologian tunnetuksi tekemisestä maailmalla. 

Susanna Salo

15:30 - 17:00

Tässä työpajassa pääset luomaan itsellesi oman voimakortin/-kortit kollaasimenetelmällä. Et tarvitse mitään aiempaa kokemusta tai harrastuneisuutta taiteilusta, avoin mieli riittää. Kaikki tarvittavat työvälineet ovat saatavilla valmiiksi paikan päällä

Emma Nikkanen / Jemmanen

Hiljentymis­huone 3H

3. kerros

11:00-11:20

Matka Korkeimman Sielun luo

Brahma Kumaris on maailmanlaajuinen henkinen liike, joka on omistautunut
sekä henkilökohtaisen transformaation,
että maailman uudistamisen tehtävälle.
Järjestämme maksuttomia Raja Jooga – meditaatiokursseja, luentoja, meditaatioita ja retriittejä Helsingissä, Oulussa sekä verkossa.

Brahma Kumaris

11:30-11:50

Matka vanhasta irti
päästämiseen

Brahma Kumaris on maailmanlaajuinen
henkinen liike, joka on omistautunut
sekä henkilökohtaisen transformaation,
että maailman uudistamisen tehtävälle.
Järjestämme maksuttomia Raja Jooga – meditaatiokursseja, luentoja, meditaatioita ja retriittejä Helsingissä, Oulussa sekä verkossa.

Brahma Kumaris

12:00-12:50

Ohjattu meditaatio, joka vie kuulijan syvälle Valon ja ykseyden tasoille. Saat mahdollisuuden sulautua Valoon, rauhaan ja rakkauteen sekä tarkastella itseäsi ja elämääsi henkisin silmin. Meditaatio tehdään Pyhän Hengen ohjaamana.

Jaakko Muhonen

13:00-13:50

Tällä ohjatulla meditaatiomatkalla saamme avautua ottamaan vastaan Äiti Jumalan rakkautta ja valoa, juuri niitä lahjoja, joita tähän hetkeen tarvitsemme. Tule voimaantumaan ja latautumaan!

Amma Ventelä

14:00-14:50

Hoitavalla äänimatkalla on lupa antautua nauttimaan äänen hoitavasta värähtelystä. Aistimme hengitystä ja sallimme äänen virrata kehossa luonnollisesti, niin sisään kuin ulospäin.

Loimu Satakieli

15:00-15:50

Intuitiivisesti ohjattu meditaatio, jossa kanavoidaan ja otetaan vastaan tietoa sekä energiaa osallistujien korkeimmaksi parhaaksi.

Jasmin Järvilainen / Luontosi Voima

16:00-16:50

Tämä ohjattu meditaatio, matka sisäiseen viisauteen, on syvää työskentelyä itsen kanssa. Meditaatiossa laajennetaan omaa tietoisuudentasoa ja antaudutaan hetkelle. Se tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä, hiljentyä, luoda yhteyttä ja sukeltaa omiin syvyyksiin. Kohti yhä laajentuvaa kokemusta ja tietoisuuden eri tasoja. Meditaatio kanavoituu hetkessä sen hetkisten energioiden sekä osallistujien mukaisesti. Käytän meditaatiossa myös rumpua syventämään kokemusta.

Sonja Saagaia

Shamaaniluola 1P

1. kerros

11:00 - 11:50

Vapaaehtoinen ovimaksu

Shamaaniluolassa voit päästä kokemaan shamanistisen matkan Starshaman Saanalon ohjaaman chakrameditaation avulla. Se puhdistaa kehosi sisältäpäin ja voit kokea syvää läsnäoloa.

Starshaman Saanalo (Lillu Birgitta Sandström)

12:00 - 12:50

Vapaaehtoinen ovimaksu

Tervetuloa kuuntelemaan Starshaman Saanalon luentoa hänen uudesta kirjastaan, joka käsittelee ihmisen sisäistä matkaa ja kokonaiseksi tulemista. Kirja paljastaa, miten löydämme oman todellisen itsemme ja kuinka voimme käsitellä muistoja ja traumoja, jotka estävät meitä elämästä täysillä. Starshaman Saanalo jakaa kokemuksiaan shamanismista, psykosynteesistä ja henkisestä kasvusta. Hän kertoo, kuinka fyysinen ja henkinen hyvinvointi kietoutuvat yhteen, ja kuinka pyhä tanssi voi auttaa meitä kohtaamaan menneisyyden haavat ja tulemaan kokonaisiksi ihmisiksi. Tule inspiroitumaan ja saamaan uusia näkökulmia omaan sisäiseen matkaasi. Tämä luento rohkaisee sinua etsimään elämän kipinää ja löytämään oman Graalin maljasi.

Starshaman Saanalo (Lillu Birgitta Sandström)

13:00 - 13:50

Vapaaehtoinen ovimaksu

Tule uppoutumaan ja kokemaan haltioitumista perinnesoitinten ja kalevalaisten runojen matkassa mm. Metsäntytin, Tulineijon, Maaemon tuujitukseen. Arma välittää vanhan kansan runolaulun viisautta uudistettuna omalle ajallemme, mutta kalevalaista runokoodia ja kansansoittimia käyttäen. Voit asettua omaan rauhalliseen paikkaasi ja yhteisessä sydänyhteydessä tai halutessasi olla mukana enemmän omalla äänelläsi/ liikkeellä. Tuli, maa ja ilma: Maailman synty ja Veenemonen- sisältää pääosin Arman omia sävellyksiä/ sovituksia, muutamaa nimettyä poikkeusta lukuunottamatta. Runolaulun ja soitinten saattelemana kuljet eri elemettien kautta – kuin luonnotarten johdattamana, kohti hiljaista yhteyttä/ ykseyttä ja rauhaa.

ARMA

14:00 - 14:50

Vapaaehtoinen ovimaksu

Alkuun hiljennytään, rauhoitutaan ja rauhoitetaan mieli ohjatulla meditaatiolla. Kun puhe vaikenee niin rummutus alkaa. Rummun matala kumiseva ääni voi johdattaa sinut kohtaamaan sisäisen Itsesi ja sen Rakkauden, joka sinä olet. Lopuksi palaudutaan meditaatiosta katsomaan miltä maailma sitten näyttää.

Roy Rolamo / Shamaaniveljet

15:00 - 15:50

Vapaaehtoinen ovimaksu

Voiman kanssa työskentely on keskeistä shamanismissa. Kaikki ovat kuulleet voimapaikoista ja voimaeläimistä. Mitä voima on? Miten sitä voidaan nostattaa ja välittää? Työpajassa tutkimme voimaa voimalaulujen kautta. Puhumme aluksi lyhyesti siitä, mitä voima on. Mikä on voiman merkitys? Tämän jälkeen nostatamme yhdessä voimaa ja teemme voimalaulunhaku-harjoituksen. Tarvitset mukaan oman helistimen. Helistin voi olla millainen vain, helisevä tai kilisevä. Kaikenlaiset helistimet sopivat työpajaan – niin itsetehdyt kuin soitinliikkeiden rytmimunat tai uniikit käsintehdyt. Muutamia lainahelistimiä on myös saatavilla. Laulutaitoa ei tarvita. Kysymyksessä on enemmänkin äänenkäyttö kuin laulaminen.

Hanna Ojanen / Luova Polku

16:00 - 17:00

Vapaaehtoinen ovimaksu

Alkuun hiljennytään, rauhoitutaan ja rauhoitetaan mieli ohjatulla meditaatiolla. Kun puhe vaikenee niin rummutus alkaa. Rummun matala kumiseva ääni voi johdattaa sinut kohtaamaan sisäisen Itsesi ja sen Rakkauden, joka sinä olet. Lopuksi palaudutaan meditaatiosta katsomaan miltä maailma sitten näyttää.

Roy Rolamo / Shamaaniveljet

Työpajatila 3N

Maksullisia ohjelmia

3. kerros

11:00 - 13:00

Ovimaksu 20€/hlö

Tässä workshopissa pääset kosketuksiin hoitavan äänen ja äänenkäytön parantavaan maailmaan. Tämä workshop sopii kaikille, olitpa äänellä hoitaja, kiinnostunut hoitavasta äänestä tai haluat vahvistaa oman äänesi käyttöä ja rohkaistua lisää. Aiempaa kokemusta äänen käyttämisestä ei tarvita, riittää kiinnostus ja halu oman äänen valjastamiseen omaksi ja myös toisten hyväksi. Työpajassa kohdataan itseä ja omaa ääntä lempeästi ja hyväksyvästi ja tila on turvallinen jakaa, olla ja käyttää ääntä – juuri sillä tavalla, joka sinulle sopii.

Sonja Saagaia

13:20 - 14:50

Ovimaksu 20€/hlö

Tiedätkö mitä sormenpääkuviosi paljastavat henkisestä kehityksestäsi? Entäpä kämmenten viivat? Työpajassa lisää käsien hämmästyttävästä informaatiokartasta. Muista ottaa molemmat kädet ja suurennuslasi mukaan!

Erkki Lehtiranta

15:30 - 16:30

Ovimaksu 20€/hlö

Sydänmeditaatio on osa Mervi Enqvistin kehittämää Energy Activation menetelmää (EAM). Se on ohjattu visualisointi, joka palauttaa meidät kotiin, siihen tietoisuuden tilaan missä kaikki luominen tapahtuu. Meditaatio pohjaa muinaisen Egyptin viisauteen auringon ja tulen voimasta meissä. Se ohjaa meidät ymmärtämään kundaliinienergian merkityksen ja tehtävän. Sydänmeditaatio on konkreettinen matka luomisprosessiin ja magnetisaatioon. Se näyttää meille kuinka pitää yllä sisäistä luovuuden tilaa, tulta ja valoa, sekä ohjaa ymmärtämään kundaliinin merkityksen ja kuinka voimme hallinnoida tuota valoenergiaa meissä. 

Mervi Enqvist