Info

12.-13.10.2024
Transformaation aika

Messulehti

Vuosittain ilmestyvä, maksuton rajatiedon erikoisjulkaisu – netissä ja painettuna.

Rajatiedon Yhteistyö ry:n julkaisemasta lehdestä löytyy tietoa messujen esiintyjistä, messujen ohjelmatarjonta, näytteilleasettajien esittelyt, työpajat ja tietoiskut, messuinfoa ja perustietoa messupaikasta, sekä poimintoja messuartikkeleista.

Messuliput

Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippu.fi palvelusta. Ryhmä- ja kulkuliput löydät Rajatiedon verkkokaupasta.

Avustajaksi messuille?

Messut järjestetään pääpainotteisesti vapaaehtoistyönä. Kaikkien halukkaiden työpanosta tarvitaan – palkkiona saat ruoan ja luonnollisesti maksuttoman sisäänpääsyn. Ennenkaikkea kohtaat ihmisiä hyvässä energiassa ja ilossa.

Tietoa messukävijöille

Suosittelemme saapumaan paikalle yhteiskuljetuksella tai julkisilla kulkuneuvoilla (ks. kulkuyhteydet).  Messuille kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä aamuisin lipunmyyntiin ja naulakkoon saattaa muodostua runsaasti jonoa. Suosittelemme messujen kävijöitä ostamaan liput ennakkoon ja muutoinkin tutustumaan messujen palveluihin sekä tarjontaan jo ennen messuille saapumista. Lämpimästi tervetuloa Hengen ja Tiedon messuille!

 

Saapuminen omalla autolla

Autolla Helsingin keskustan suunnasta tultaessa ajetaan Mannerheimintietä pohjoiseen ja käännytään Vihdintielle. Isonnevantie on Haagan pelastusaseman jälkeen ensimmäinen Vihdintieltä oikealle kääntyvä katu. Vastakkaiselta suunnalta Turusta ja Vihdintieltä tultaessa Isonnevantie on liikenneympyrän jälkeen ensimmäinen risteys vasemmalle. Huomioithan, että piha-alueella nopeusrajoitus on 10km/h.

 

Saapuminen yhteiskuljetuksella

 • Messuille on järjestetty vuosien varrella bussikuljetuksia muun muassa Jyväskylästä ja Turusta. Vuoden 2023 yhteiskuljetuksista annetaan lisätietoja myöhemmin.
 • Jos olet aikeissa järjestää yhteiskuljetuksen vuoden 2023 messuille, voit ilmoittaa siitä messutoimistoomme (info@rajatieto.fi), jolloin lisäämme tästä tiedon sivuillemme.
 • Ennakkolipunmyynti tapahtuu kaikissa Lippu.fi myyntikanavissa. Lippupalvelu lisää ennakkolipun hintaan palvelumaksun ja lippumäärästä riippuvan lisämaksun, joiden hinta vaihtelee vuosittain Huomioi, että kahden päivän liput myydään vain messupaikalla.
 • Messuilla sisäänpääsyliput pääsisäänkäynnin yhteydestä. Maksutapana käteinen, kortit ja MobilePay.
 • Verkkokaupan kautta voi ostaa ryhmälippuja vähintään 20 hengen ryhmille.
 • Työpaja- ja workshop-liput on mahdollista ostaa ennen tilaisuuden alkua luokan ovelta tai etukäteen ohjelman vetäjältä. Niiden hinnat ovat 5€, 10€, 15€, 20€, 25€, 30€ tai 35€ ja ilmoitetaan ennakkoon ohjelmatiedoissa.
 • Näytteilleasettajat voivat ostaa lisäkulkulippuja ennakkoon verkkokaupasta, jos pöytäpaikkoihin sisältyvien kulkulippujen määrä ei riitä.
 • Pääsylippujen hinta sisältää 10% alv.
Enintään 12-vuotiaat pääsevät messuille maksutta. Hengen ja Tiedon messuilla palvelee lapsiparkki, joka löytyy Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun sivurakennuksesta ns. Teinikunnan tiloista (opasteet löytyvät linkin takaa ja paikan päältä). Palvelu on maksuton ja tarkoitettu 3-8 vuoden ikäisille lapsille, kahdeksi tunniksi kerrallaan. Tätä nuoremmat voivat tulla parkkiin vain kaitsijan seurassa.

 • Haagan VPK:n ystävällinen henkilökunta tarjoaa paikoituspalvelun messujen parkkialueella ja pysäköinninohjaajat hoitavat opastuksen vapaille parkkipaikoille. Pysäköinnin hinta on 5,- € / auto / päivä. Matkailuautot ja bussit voidaan hinnoitella tapauskohtaisesti niiden viemän isomman parkkitilan johdosta.
 • Messupaikan pääpaikoitusalueen lisäksi messuvieraille on varattu lisäpaikoitusalue viereisen Haagan peruskoulun takapihalla.
 • Parkkialueelta löytyy muutamia sähköautojen latauspisteitä.
 • Pääsisäänkäynnin viereen on varattu myös invapaikkoja.
 • Varsinkin lauantaina koulun piha-alue on hyvin varattu, joten messuille kannattaa tulla julkisilla liikennevälineillä. Parkkiaikaa lähialueelta voit tarvittaessa varata esim. Easypark-sovelluksella. Kauempaa löytyy myös maksuttomia pysäköintipaikkoja.
 • Ajoneuvoja ei tule jättää parkkialueelle yön ajaksi, kiellon rikkomisesta voidaan periä tuplaparkkimaksu.
 • Polkupyörän tai muun kevyen liikenteen kulkuneuvon voit jättää maksutta messuvierailun ajaksi lukittuina niille varatuille paikoille.
 • Perjantaina messujen pystytyksen aikana pysäköinti on maksutonta, samoin sunnuntai-iltana messupaikan purkamisen aikana. Huoltoajot voivat saapua parkkialueelle perjantaina ja sunnuntaina aikaisintaan klo 16.30. Messuviikonlopun aikana huoltoliikenne voi käydä paikalla lauantaina 8.00 – 9.00 ja sunnuntaina 9.00 – 9.30 välisenä aikana.
 • Huoltoliikenteen pysähtymispaikat perjantaina sijaitsevat sisäänkäyntien läheisyydessä, josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Pysähtyminen sisäänkäyntien läheisyyteen on sallittua vain tavaran purkamisen ajaksi.
 • Pidä pelastus- ja hätäpoistumistiet vapaina sekä noudata henkilökunnan ohjeita poikkeustilanteissa. Hälytysajoneuvolle tulee jättää riittävä tila pääoven eteen.
 • Kulkureitti pääsisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Liikuntarajoitteisten sisäänkäyntiluiska on pääoven yhteydessä ja siinä on käsijohteet toisella puolella. Portaikoissa on käsijohteet kummallakin puolella.
 • Hissillä on esteetön pääsy kerroksiin 1, 2, ja 3. Hissi löytyy ensimmäisestä kerroksesta messuravintolan takaa, toisesta kerroksesta eteläisen käytävän päädystä ja kolmannesta kerroksesta taidebasaarin kulmalta. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa, uloskäyntikerroksen painike erottuu kuitenkin muista.
 • Ohjelmatilaan 4T sekä sivurakennuksen miniseminaaritilaan ja lapsiparkkiin ei ole esteetöntä kulkua.
 • Käynti neljännen kerroksen Taivassaliin tapahtuu oikeanpuoleisesta portaikosta ja poistuminen sujuvuuden takaamiseksi takaovesta vasemmanpuoleiseen portaikkoon (pääsisäänkäynnin suunnalta katsoen)
 • Avustajaa tarvitsevat messuvieraat saavat tuoda mukanaan messuille maksutta henkilökohtaisen avustajan.
 • Messujen aukioloajan ulkopuolella voi messualueelle tuoda myös avustajia auttamaan paikan pystyttämisessä. Aamuisin liputtomilta avustajilta voidaan kuitenkin periä lipun hinta, ellei toisin sovita, jonka saa takaisin avustajan poistuessa ennen messujen avautumista.
 • Eläinten tuominen messualueelle on kiellettyä mahdollisia avustajakoiria ja lapsiparkkiin tarkoitettuja lemmikkejä lukuun ottamatta.
 • Messupaikan välittömässä läheisyydessä ei ole pankkiautomaatteja, mikä kannattaa ottaa huomioon mahdollisia osallistumisia ja hankintoja suunnitellessa, sillä kaikilla osastoilla korttimaksu ei ole mahdollinen.
 • Lähin pankkiautomaatti on K-supermarket Haagan yhteydessä osoitteessa Tunnelitie 5, noin kilometrin päässä messupaikalta. Kilometrin päässä messupaikalta sijaitsee myös toinen pankkiautomaatti Lidl Pitäjämäen yhteydessä osoitteessa Höyläämötie 1.
 • Sisäänpääsylipun messuille voi maksaa kortilla, MobilePaylla tai käteisellä.

Ensimmäisessä kerroksessa messuvieraita ja näytteilleasettajia palvelee buffetravintola ja kolmannessa kerroksessa kahvila, josta löytyy kahvia ja teetä sekä kasvisvoileipiä, leivonnaisia ja muuta herkullista pikkupurtavaa (taidekahvila-basaari). Messuravintola palvelee lauantaina 10.00 — 16.00 ja sunnuntaina 10.00 — 16.00.

Yhteistyössä